Wednesday, April 27, 2011

FAN PAGE~

Okay,, disini saya ingin berstory tentang Fan page. 
Maksud Fan page mengikut kamus ADVANCED LEARNER ialah 
  kipas surat

Actually, maksud mengikut istilah juga bukan surat kipas mahupun kipas surat yee. Hehehheh

Fan page disini adalah Fan page di dalam Facebook. For example Fan page ZZA Collection
hak milik terpelihara puan empunya my untie AZIZAH AHMAD. Beliau ingin membuat peniagaan baju kurung online, tapi setakat nih picture baju belom sempat diUPLOAD di Fan page. Cuma beberapa contoh pelamin saja berjaya setakat ini.
Bolehla selepas ini, mengatalkan tangan untuk mengeLIKE fan page ini okay? (;


Dewasa ini, ramai diantara kita mengeTAG kawan- kawan kita malahan Fan page menggunakan laman sosial Facebook dan peratus yang mengeLIKEnya teramatla ramai ! *eceeceehh ayat *

Kita bole lihat disini beberapa contoh lain Fan page:







Hahh,,banyakkan dan sebenarnya banyak lagi search saja dekat Facebook tuh, melambak kot. =P


Ini adalah muka-muka stok mengeLIKE di Fan page yee,,
like guna jari pon boleh..*seperti aksi yang ditunjukkan di atas* ehhehee


okay, sambil sambil tuh jom kita burgerMBIRA makan burger nih, nyum nyum =)

Wednesday, April 13, 2011

LANGUAGE CAMP !!!

Here come the busy week in the entire semester = LANGUAGE CAMP !!! 4 - 7 April 2011.
Even namanya language 'camp', tapi hanya berlansung di Hotel 5 stars perkarangan IPTHO saja.heheehe.
 
in short form (E.L.C) 

Judges for Choral Speaking. 
Kelihatan WAN HAKIMI agak sedikit menyibuk ye di belakang judges..=)

Aerobic yang amat +sangat + sungguh bertenaga.
Ada gaya gaya nak bergusti pon ada, maybe galloping like KUDA.

 Agak sedikit kepenatan kesemua pengikut setia aerobic especially
beside me, NUR SYAHADAH (bukan nama sebenar) :P

 Talent Time
Lastly yang dapat teddy bear tuh, pemain gitar in the middle not 
2 orang nih yang beriya iya nyanyi utk SIN YI.
Tulah, muka lain kali tak payah la struggled sangat.

 Sketch "Third and Final Continent"
ZUL AIMAN the greatest 'sami', terbaeekk muahahaa

 
Time sketch "An Once of Cure". Hahh!! Clubbing2 kan police sudah tangkap!!hehehe

 
Paling best sekali makan free..4 days = 5x per day ^_^

 Amek picture guna camera melalui camera phone..
paham tak konsep statement ini? hehehe

 sempat lagi berposing sakan dengan Puan Hawa especially TED MONMON
terlebih sudah :P

 Picture kenang kenangan, begitu formal and innocence je muka TESL 4..
Ohh, Nampak benor nipu nye,orang jawa mane tahan sejuk ~
 
Even tak ada kena mengena pon statement nih, pelawok, pelawok, pelawok~ 
okay, akhir kata ELC memang best, buatlah lagi program macam nih.Majulah ELC for IPTHO ^_^

Saturday, April 2, 2011

LOVE is for letter words

Even though LOVE is four letter words, it contains a lot of meanings. Malah ada yang mentafsirkan bahawa Cinta itu buta, Cinta tidak mengenal usia, Cinta itu monyet?? ehehe..(berterusan cinta bla..bla..bla.. )
actually, cinta itu universal !

LOVE TOWARD GOD
LOVE TOWARD FAMILY
LOVE TOWARD SIBLINGS
LOVE TOWARD FRIENDS
LOVE TOWARD ANIMALS
LOVE TOWARD ENVIRONMENT
AND MANY MORE




Credit to : Azriyanti Salwa.. LOL <3 ehhehe

Nak story sebenarnya, Time tengah tengok movie Macbeth malam jumaat tuh aku handphone ku yang mahal  berbunyi menandakan ada message masuk. Bila bukak...

"Salam.. ucapan takziah kpd kwn kite yg tlh pergi wat selamanya.. ajie@fakhrul radzi telah meninggal dunia sbntar td coz eksiden.." 

Pehh, masa tuh Tuhan saja tau perasaanku. Firstly, ingatkan main2 je, tapi bila pikir2 balik tak kan la diorang nak main giler pulak benda macam nih. Then, aku pon pikir balik muka arwah, bcoz aku nih bab mengingat muka orang nih memang hebat fail. uhuhuh =(

Arwah classmate aku, Kejuruteraan Mekanikal 2. Arwah sangat baik, sopan je time cakap. Cuma tak sangka dia cepat perginya. Nak pergi melawat dekat je, Parit Sulong dari IPTHO nih tapi takde transport. Takpe, sedekahkan je Al-fatiha kepada arwah. Semoga rohnya dicucuri rahmat. amin..=)

Memang terkejut sangat, pulak tuh citer Macbeth tuh ada adegan fight2 and lastly potong kepala. Wow!! giler tak giler. Nasib baikla aku nih kuat semangat. =D

Petang sebelum kejadian nih berlaku, aku and kengkawan pergi ke pasar malam depan maktab nih je. Itulah aktiviti seharian kitorg, lagi2 suda 2 minggu aku tak balik rumah. Bukan tak nak balik, assignment nih melambak, then banyak kena prepare untuk ENGLISH LANGUAGE CAMP. Hafal choral speaking "A Better Tomorrow" , jazz chants, nak pikir gaya untuk dilakukan lagi, lirik lagu lucky- Jason Mraz, nyanyi nanti guna minus one pulak tuh.. ( bla..bla..bla..)  :'(

Time kitorg nak balik dari pasar, 1 the bangang motor tetiba je memecut betul2 di depan aku and SAIDAH.. amek ko berbakul bakul maki hamun kitaorg kepada unknown motor tuh.
Berpikir balik tentang peristiwa nih, rasa sangat bersyukur takde apa2 yang berlaku dekat kitorang, kalau nyawa kitaorang pendek mesti sudah sama nasib dengan classmate aku tuh. ALHAMDULILAH, thank you Allah =)

The real reason actually nak cakap pasal LOVE toward friends :

Even kawan kita dah tiada lagi bersama kita tetap ingat sampai bila2
kawan semasa susah dan senang
kawan yang sanggup teman pergi toilet malam2
kawan yang sanggup teman pergi  BPmall even malam2 semata mata nak beli maggie saje, Rusydah Jamaluddin, then end up beli memacam benda yang tidak dipikir pada mulanya.. =)

Nih ada sikit picture time balik maktab di waktu malam :


macam time earth hour ..

sedikit bergegar,,kerana sudah penat berjalan agaknya..

Lastly, nak kata ingatlah dan sayangi semua orang even member tak rapat. Jangan bila tibanya waktu, nak mengesal pon tiada guna. Ingatla, bila kita buat baik dengan orang, orang lain pon akan buat baik dengan kita.
Thanks sangat pada kawan2 aku yang dari sekolah rendah SMK Peserian thanks to NURKHALILAH, sekolah menengah SMK Pekan Baru, sekolah teknik BP, Politeknik JB, Maktab IPGTHO, guru, family terchenta dan banyak lagi, tidak cukup page untuk disenaraikan satu per satu...

LOVE all of u!! muahh <3