Wednesday, August 24, 2011

Nak Kad Raya !!!

Tuesday, Iftar dengan Teah & Vicina dekat Bus stand at MARRY BROWN. Before tuh, kitorang sangat lega because kitorang sudah siap print front page newspaper for assignment English Studies. 

Nasi lemak Marry Brown.. erkk.. alhamdulillah =)

 Vicina plus me
Teah tak masuk picture.. bestnya naik buai.. dah lama tak naik. muahahha 

Then, kitorang seEXCITED yang mungkin memilih & membeli kad raya.. Al-maklumlah sudah lama meninggalkan tradisi membeli dan membalas kad raya.. Kalau dulu, sebok tanya alamat kawan, beli setemlah padahal boleh je bagi on the spot. Gedik je masing2 nak posmen hantar kat rumah. Lepas tuh pertanyaan yang selalu dikemukakan dalam kad raya , macam nih laa lebih kurang :

PUASA CUKUP TAK?
TAK CUKUP TAK BOLEH RAYA TAU!
BAJU RAYA BERAPA PASANG? WARNA?
KUIH RAYA BELI KE BUAT?
MINTAK MAAF DARI HUJUNG RAMBUT HINGGA HUJUNG KAKI
NAK DUIT RAYA? NANTI DATANGLAH RUMAH

Sometimes, ada juga diselitkan duit syiling 1 sen tampal kat raya kononnya duit rayalah tuh. Tak pon ada pantun tak berapa 2 kerat yang biasa digunakan untuk bagitau penerima tuh suruh reply balik 

" Pecah kaca, pecah gelas, 
Sudah baca, harap balas. "

Then, style dulu2 kawan-kawan including my sister bawah sampul surat tuh mesti tulis :  
"Terima kasih abang posmen" =)
(Kononnya nanti abang posmen tuh akan senyum sambil hantar kad raya melambak berjuta-juta

Kad raya for MR. RAMLI (our class's mentor), MR. GHAZALI ( Language Description lecture), EN. SHUKRI ( math lecture ), MDM. CZARINA (Court game lecture), PUAN SITI HAWA ( English Studies lecture)

My rumet handwriting.. salah, siap potong ---------- macam tuh lagi.
Sedikit memalukan aku sebagai seorang rumet yang terbaik =P 

Nih kitorang paling suka bcoz boleh stand like calender.. nice kan? 

Tengok kad nih, rindu giler nak makan ketupat.. nyum3 ^ ^

Ce perhatikan ayat diatas :  "Pesanan dari Penaja: Encik nak duit raya" 
Itu paling wajib ada ye dalam setiap ucapan kad raya =P

P/S : Picture semua ada masalah untuk rotate position picture tuh..Juling2 kan lah mata anda melihat semua picture nih kay? =,='

Tuesday, August 23, 2011

IFTAR with TESL 4

LOCATION: As usual, BP MALL.. but this time at MK a.k.a Makanan Kampung
TIME : 7.00 PM waiting for azan berkumandang =)
WITH: TESL 4 except for SAIDAH, VIVIAN, IRA & VIKI 

Makanan yang ku order nasi ayam black pepper ^_^ 

Sesi berTAKE PHOTO sesama :

 Jane yang sentiasa over, Gha suddenly shy shy cat , & me 


Iye.. this is TESL 4 HEBAT

Ready? get set .. Go !!!!

Yeahh, itu dia Amiu & Farid giler camera seEXCITED yang mungkin mengejar camera 

This time, Sin Yi & Miss Jing turn to interrupt.

Girls in TESL 4 
( suddenly or lebih tepat lagi "sengaja" appeared with troli from no where)

Segulung taniah diucapkan atas gabungan kerjasama 
mereka menggangu ketenteraman awan yang mantoppp =p

 Boys in TESL 4
(Amiu = the photographer..kembali tenang after BERmarathon berlari lari anak nak masuk dalam pic tuh)

Thanks korang especially for the non- muslim yang sanggup berbuka puasa bersama kitorang. Juga kepada Farid & Amir yang menghantar kitorang balik dengan laju selamat kembali ke IPTHO.  

 P/S: Next time kita buat,, semua WAJIB ikut kay? hehehe (^_ ^) v

















Thursday, August 11, 2011

Pizza Hut Time !!

Location: Pizza Hut, BP Mall
Time: 6.45PM -9.30PM 
Purpose: Iftar a.k.a berbuka puasa with FARHANA & TEAH

just spoon & fork only. Waiting for pizza, coca cola, chicken soup to arrive. 
sob..sob..sob =,=

Finally arrived !!!
Macroni plus Chicken Masala = Nyum..nyum..nyum ^____^

BEFORE MAKAN : 
Teah : macam nih pizza untuk 4 orang? mana cukup nih.. 2 orang cukuplah.
Farhana: 3 orang cukuplah nih.
Me: ??? 

Ini dia, Farhana yang sangat tidak sabar nak makan  gemar makan pizza


okay, this is Teah plus me sambil menunggu laugan azan berkumandang

AFTER MAKAN : 
Teah : errkkk!! 
Farhana : tak habis kita bungkus je, panaskan buat sahur nanti
Me : okay...


Yela tuh TAK CUKUPTAK HABIS adalah.
It's standard lah, time fasting month nih semua makanan 
nampak sedap & macam tak cukup je..
Bila sudah berbuka puasa, macam nih la jadinya....


Time at Pizza Hut terjumpa : 
Salwanie (member sekolah Teknik dulu) - wahh2..eje cashier sekarang nih ye
Hayati a.k.a Fatin Kopral - rupanya dia makan pizza dengan clasmate dia kat situ, dah habis makan baru perasan dia dekat situ..uhuhuh
Najwa & Miho- member IPTHO, diorang makan depan meja kitorang je. ( kesian Najwa tunggu spaghetti dia tak sampai2 )

Time jalan-jalan terjumpa : 
Sazwan a.k.a Wan Naho - classmate aku dulu - dia pon sekarang nih jadi cashier, tapi dekat 1 computer shop nih. 
last but not least, member IPTHO of course like IRA, HUDA, G-HA, IKHWAN, n sesapa entah..

= okay, gembira makan2 n lepaking dengan korang even only for a while. 
ada masa kita pergi lagi kay? daaaa ^^







New hobby = "stalker"

Now I have a new hobby 
new hobby = "stalker" facebook orang lain...
hahhahaha (gelak sopan)

Korang semua tahu ke? about :

‎*privacy dah diceroboh.....

AMARAN!!!
NOMBOR TELEFON BIMBIT SEMUA RAKAN-RAKAN ANDA sedang dipaparkan di Facebook!
Ini bukan gurauan - Sila ke bahagian atas kanan skrin, klik ACCOUNT, klik EDIT FRIENDS, klik CONTACTS di kiri skrin. Semua nombor telefon bimbit rakan-rakan akan dipaparkan. Sila copy post ini di STATUS anda supaya rakan-rakan anda mendapat maklumat ini dan memadam semula nombor telefon bimbit mereka untuk MENGELAKKAN PENCEROBOHAN PRIVASI


So, bagi sesiapa yang tidak mahu your phone number diketahui oleh strangers bolehlah delete
 dekat "info" di facebook anda. 
Mengerti? hahh,, enggak megerti??
Aisshhh !!,,siaran ulangan berbayar...harap maklum. =P 

Actually, nak share 1 info nih psl Heliza instant telekung.
 check this out ♥ ♥:


Dual Function..( tudung + telekung )

 material : Cotton Wool
 Price:RM 280.00 FREE POSTAGE  (Within Malaysia) 
(HIT)- Hijab + Long SkirtRM 110.00 FREE POSTAGE (Within Malaysia) (Blouse)


material : chiffon silk
Price: RM 150.00 FREE POSTAGE (Within Malaysia)

 material : chiffon silk
Price: RM 150.00 FREE POSTAGE (Within Malaysia)



In my point of view, memang kreatif la siapa yang design tudung macam nih. Usaha
 sebegini patut diteruskan  lagi.. hehehe

P/S : Even though the price is  RM 150 and above.. it's worth to have it..(macam suda pernah beli 100 helai je, lagaknya aku nih) cam cantik + selesa je tgok. BTW,heliza nih mmg cantik.. so, ape pon dia pakai mmg nmpak cantik..^_^
Last but not least, selamat menjalani ibadah puasa =)