Thursday, July 21, 2011

GIRLS' DAY OUT !!!

VENUE : BP MALL stand for Bapakku Punya Mall  Batu Pahat Mall.
DATE    : WEDNESDAY ( kelas petang cancel) JULY 20 2011
HEAD COUNT : 6 HEAD ( SYAZA, SAIDAH, SYIDAH, MON MON, VIVI, WAWA)
PURPOSE : BOWLING !!! ^_^

Are you ready girls? Cara and peraturannya ialah "masukkan bola ke dalam longkang"
heheheheh =P

 Inilah muka muka yang akan menjadi mangsa hayunan ke dalam longkang. 
Yeaaahh !!!


 ini pulak, picture bowling tuh bila kitorang score point.

Mao tahu what apa score kitorang yang professional  nih ? Jeng...Jeng..Jeng..
FIRST ROUND =)

alamak, nih machine nih punya problem, tak nampak nama players.. uhuhu
1st player > SYIDAH -68
2nd player > WAWA -73 (SUKA SUKI)
3rd player > VIVI -45

SECOND ROUND =)

 VIVI sabotage ye namaku menjadi .....
1st player > SYIDAH -75
2nd player > SAWI (TERTERA DI ATAS)  -54 ( KECUNDANG)
3rd player > VIVI -60

VIVI + MON MON
Sempat je 2 budak nih berposing sakan ye..

Kaki-kaki busuk begambar dengan kasut pinjam..hehehe

Sempat juga singgah untuk membeli tembikai nih.. 
(FYI, PICTURE DI ATAS DIAMBIL SELEPAS DIMAKAN MENGGUNAKAN CHOP STICK  SUDU YE)
dah lama tidak makan tembikai kan MON MON
Dia yang over  excited terlebih sebenarnya nak beli ...

 Tiba-tiba TERtengok ada SALE 50% .. Woow!! SYAZA  SEexcitednya 
pergi survey, then lastly WAWA yang dapat..jangan jeles ye ^_^V

Before we went straight to hostel, take picture dulu okay?
excited VIVI + MON MON panjat balik escalator tuh..ahhahaha

P/S : Result  SYAZA, MON MON AND SAIDAH TIDAK DAPAT DISIARKAN KERANA KESILAPAN TEKNIKAL terhilang mana entah .. Tapi SYAZA the best player because she got the highest point among other 100 ++.. go SYAZA !!!
       : best mao pergi lagi.. Bila lah kelas cancel lagi nih ? hehehe.. Peach yoooww  (^_^)V

Saturday, July 16, 2011

AKU MEMANG SUKA MENUNGGU =,=

SATURDAY/ SQUARE ONE : 

2.00 PM- dari ASRAMA gerak ke bus stop..(aku) 
2.45 PM- masih di RUMAH menungu bas (dia)
3.25 PM- di SQUARE ONE berjalan ke hulur hilir tanpa arah tuju (aku)
3.45 PM- perjalanan masih di dalam bas DI PARIT SULONG (dia)
3.55 PM- terus berjalan tiba2 terdengar" AZRIYANTI" ?? member maktab rupanya  tapi perlu ke panggil ku begitu ?? hahhaaha (aku)
4.18 PM- memasuki PINTU MASUK square one (dia)
4.25 PM- AKHIRNYA jumpa di depan KFC.. (yeahh kitaorang !!) AKU & MASHERA 

okay, senyum tak perlu kata apa-apa ( eerrr...macam pelik je)
one more time ye Mashera

okay, malas nak cerita panjang lebar. Dah nampakkan perjalanan yang sungguh sekejap lama memang memerlukan tahap kesabaran yang tinggi. Huhh!! 
Sebelum tuh aku : 

Makan konon nak sejukkan & menghilangkan panas di hati 
Selang beberapa saat minit, ice cream habis tapi 
masih menunggu =(

Cari cactus for my sis cekkeya  hadiah birthday yang baru sekarang nak bagi =P

Then kitorang pergi ke Next destination..  

 
K box? In Box karaoke laa..
(seperti tertera diatas)

Nih pengakuan berani mati, secara jujur dan ikhlas.. TAK PERNAH MASUK TEMPAT KARAOKE SQUARE ONE..even square two and three ( okay suda merepek nih) XD

yeahh..itu dia mashera sudah bersiap sedia untuk 
menyanyi padahal lagu pon blom pilih =)

Selepas coobaan cuba menghabiskan & merosakkan  menyanyikan 10 buah lagu.. balik ke destinasi masing-masing. 

 ready? one two three say keju cheeseeeee
okay kali nih okay sikit.. perrfickkk (perfect)


P/S: Even kena tunggu ko beberapa tahun  jam baru ko nak sampai, takpe dimaafkan.
       Best2 nanti kita pergi lagi.. JANGAN KO BERANI NAK DATANG LAMBAT !! heeheheh



Friday, July 15, 2011

exhibition - HADIAH MISTERI

Hullo..!! wanna story about 1 exhibition anjuran teacher trainee kat IPTHO nih. A little bit laa same with apa yang classmate aku dulu wat masa semester 1 in Social Studies's subject. Kitorang punya topic pasal Culture Diversity. So, buatla macam gothic culture, punk culture, and etc. Inilah picture kitorang punya exhibition dolu2  =)

Rambut punk tuh made from penyapu..Giler punk kan? hehehe

Nih, my group members : Gaby, Vuvu, Joanne, Vivi, and lastly me ^-^

Back to exhibition teacher trainee nih.. aku pon try segala game yang ada such as puzzle, dam ular, menari cha cha, and many more. Mesti tertanya2 apa hadiah yang dapat kan? 

ceteka apa dalam nih??? macam soalan cepu cemas mas je kan? 
ceteka.. ceteka..tak nak? okay2..


 Tadddaaaa!! Swan dalam kaca tuh, key chain ntah bentuk apa,  
pemadam dan penanda buku


 Ini lagi hadiah yang dapat =)

Dapat brochure lagi..
Even hadiah tuh tak mahal tapi aku really really suka. Lagi2 masa main game dam ular..memang rasa luck sesangat sebab dapat no1.. dapat choose chocolate bebanyak.. Yepii!! tak macam exhibition group  kitorang dolu, hadiahnya cuma kereta sebijik gula2 kopiko..(mahal kan hadiahnya) ahhahaha

okay,, adios amigos >,<

Wednesday, July 6, 2011

KEJUTAN not SURPRISE!!!


One day, VIVIAN asked me on how to celebrate MARCE her roommate’s birthday? and I said, beli jela kek..=)
But the problems were, MARCE didn’t like :
           Chocolate
       Cake  MARCE was on diet
         Soft toys
        Cute things
But she also like clothes, shoes, and the most important, she love whatever things in PURPLE COLOUR.
Finally, we decided to buy cactus for her because she love cactus so much!!! But, is it necessary to find cactus in purple colour? Ohh...no need laa.. green just nice, right? =)

 cactus in purple green

sweet 21 birthday with lady bird on top of it ^_^

 M A S AIR LINE..eheheheh

 guest what, sebenarnya kek nih kek ape??? hahh!!tak tau kan? Actually, nie kek lapis,,oleh kerana dia tak suka creamy cake, kek lapis jela even dia selalu makan kek nih kat Sabah.

Then, Marce ada post kat FB dia,she said about "don't like surprises" something like that laa..So, this planned became KEJUTAN not SURPRISE!! bernas tak idea nih?? ehhhehe

p/s: Tetiba je tergerak nak tulis entry nih in English..saya budak baru belajar kalau salah tolong jolokkan.. (ea, macamtuh ka pantunnya?) abaikan saja =)