Sunday, March 27, 2011

MaULiDuR RaSuL ~ ~

DAY : SATURDAY
TIME : 8 AM
PLACE : ENTRANCE GATE OF IPTHO

All the warga IPTHO telah berbaris even ada yang masih tido dan berada di rumah (especially my roommate TEAH GEMM ) untuk berarak masuk ke dewan dengan banner banner yang sudah di designed dengan harapan banner dieorang akan dipilih oleh juri-juri.
Banner yang sempat di capture olehku ;)

comel kan? tapi tetap tidak menang. Hehehe

 
Because this was the banner that had won

Than, sesampainya kami di dalam Dewan Sri Budiman, kami di dendangkan dengan nyanyian nasyid oleh mereka :

 

Disamping itu, ada juga majlis potong jambul. Terungkailah segala pertanyaan kenapa kebanyakkan lecturer membawa baby mereka di dalam majlis ini, tidak seperti kebiasaannya. pastu kitaorang pon dapatlah sedikit souvenirs :



Next, the kata kata aluan from the pengarah,, even "kata kata aluan", siyes memang panjang punya kata kata aluan! Sometimes,sampai lari tajuk pon ada, (picture tidak dapat di siarkan) harap maklum maybe masa tuh photographer sudah tidur. muahhahaa

Di dalam mood keboringan kitaorang main one game called "guess the difference". Game ni memang, really, super, ADVENTURE. Di harap semua focus okay?!  So, these are the pictures :

 First picture


 The second picture

(Bunyi muzik sedikit suspend)  
Hahh!! amacam susah kan? tak dapat nak cari the differences kan..kan..kan..?? wakakakakak =D


Sambil mengisi masa lapang dengan perut yang diminta untuk diisi, kitaorang pon makanlah telur rebus yang telah dibekalkan sebentar tadi. Syaza and I telah membuat sesuatu yang sangat bangang, for example :

 The smiley face made from telur rebus yang kuning  tuh,, wakakakka

Time ni sangat lapar perut sudah berkeroncong mendendangkan lagu, lagi lagi SYAZA ILYANY.
Pastuh,MC pula kata kami akan dihidangkan dengan santapan... *muka penuh harapan*,,Rupanya Santapan  ROHANI daa, (kompem kompemla, ceramah) bukan seperti yang diharapkan. sabar jela. =_=

Penceramah, namanya Wahyudin bin .....? 
Beliau ini datang dari UTM, memang penceramah yang bagus, tak boring + kelakar =)


 1 lagi karya terpelihara by Syaza Ilyany
(excited dia tulis lawa lawa because saya kata nak masukkan dalam blog)
Last sekali, kitaorang dihidangkan makanan di dalam dulang (RUSYDAH JAMALUDIN sedikit jakun makan di dalam dulang kerana di Kuantan tiada perkara sebegini) yeah!! hidop Johor!! ehhehe :p
Part yang paling best apabila GOTONG-ROYONG TIME!! Menggangkat kerusi masuk ke stor belakang dewan. The ajaib things, ntah macam mana diorang selain kitaorang, boleh mendapatkan penyapu dan tetiba bertambah. Sungguh ajaib.. :p

okeh, akhir kata daripada saya
Selamat Menyambut Maulidur rasul kepada semua..
Assalammualaikum ^_^

Thursday, March 24, 2011

CHAT BOX

Mood : joy and fun = Emotion Smilies - Smile
Face : Confused at first Emotion Smilies - Confused, then happy Emotion Smilies - Happy

okay, entry nih nak story pasal chat box. bukan chat dalam kotak..juga bukan kotak dalam chat. (nonsense btolla).. actually, nak story pasal chat box dekat dalam facebook.

suka sangat bila RUSYDAH JAMALUDDIN, telah memberikan hint for macam mana nak menge'chat' menggunakan secret code dalam facebook. Lagi-lagi bila picture nih digunakan Emotion Smilies - Chris Putnam. hish, :putnam: betolla. L.O.L Emotion Smilies - Heart .I like sangat-sangat. Macam cute je chat ada picture-picture cengini. Teros tanya MR GOOGLE pastuh jumpela link nih..


Facebook Emoticons Smilies and codes

Smileys Name Shortcut
Emotion Smilies - Angel Angel O:-)
Emotion Smilies - Confused Confused o.O
Emotion Smilies - Crying Crying :'(
Emotion Smilies - Tash Tash :3
Emotion Smilies - Devil Devil 3:-)
Emotion Smilies - Sad Sad :-(
Emotion Smilies - Gasp Gasping :-O
Emotion Smilies - Glasses Glasses 8-)
Emotion Smilies - Grin Grin :-D
Emotion Smilies - Grumpy Grumpy >:-(
Emotion Smilies - Heart Heart <3
Emotion Smilies - Happy Happy ^_^
Emotion Smilies - Kiss Kiss :-*
Emotion Smilies - Pacman Pacman :v
Emoticon Smilies - Penguin Penguin <(”)
Emotion Smilies - Chris Putnam Chris Putnam :putnam:
Emotion Smilies - Robot Robot :|]
Emotion Smilies - Shark Shark (^^^)
Emotion Smilies - Smile Smile :-)
Emotion Smilies - Squint Squint -_-
Emotion Smilies - Sun glasses Sun Glasses 8-|
Emotion Smilies - Sun Glasses Tongue :-P
Emotion Smilies - Unsure Unsure :-/
Emotion Smilies - Upset Upset >-:O
Emotion Smilies - Wink Wink ;-)

At first, admit memang sedikit jakunlah dengan emoticon facebook nih. Even dah lama wujudnya bende nih, tetap rasa berbangga suka bila tau guna picture-picture nih dalam chat box. ehhehehEmotion Smilies - Wink

 Itu saje nak share, kepada reader diluar sana, marilah kita sama-sama menggunakan emoticon nih di dalam facebook chat.kay muah muahEmotion Smilies - Kiss 

p/s : Emotion Smilies - Pacman BERSEKUTU BERTAMBAH MUTU..ahhahah Emotion Smilies - Sun Glasses (ayat nih tidak kena mengena langsung sebenarnya) abaikan saja ,Laayyyaaannn Emotion Smilies - Sun glasses

Wednesday, March 9, 2011

hurray,,!!! ^,^

Huhh,, exam fever..!! 7 until 10 mac 2011...hari yang cukup mendebarkan...cecite..cecite,, ahahha =)


7/3 LANGUAGE DESCRIPTION
2 HOURS (first day yang nervous) *lupa angka giliran*
2010_ _ _ _ 10100 ????

8/3 LANGUAGE DEVELOPMENT    
3HOURS  ( tak cukup masa, banyak betul essay!! 
* cuba bagi 1 minit ke, 1saat ke..kompemlah siap*

9/3 ENGLISH STUDIES 
3HOURS  ( interpret poem, short stories, play )
                                                           

10/3 SOCIAL STUDIES    
3 HOURS ( ade extra time tapi otak blank and loading!!! )
  *rasa nak bakar je dewan tuh,, sape setuju angkat tangan
macam saya*


ehehhe

makin banyak study, makin banyak rupanya yang aku tatau.. so, study jela ape yang patut.. sedikit stress sebab tatau mana satu nak bace..macam semua dijangka akan keluar exam..uhuhu

=(

luckily, exam pon suda habis..lega sudah.. ^_^
=)   

dah boleh balik rumah sudah..penat packing barang nak letak kat stor,, *exited giler dengan rumet packing barang* .... actually,, dari semalam sudah start packing..sampai hari nih baru siap packing,,kihkihkih
pastuh, problemnya sekarang.. stornya 6pm baru bukak..xpela wa,,sabar jela..=,=

p/s : ohh,, abahku tunggulah kepulangan anakmu  yang jauh di perantauan ini.. LOL <3
okeh roger and ouuutttttttt!!