Monday, June 20, 2011

JUNE ENDS

Bulan Jun sudah nak sampai ke penghujung, begitu juga berakhirlah musim HARI LAHIR melambak BERANGKAI DI BULAN JUN untuk 5 adik-beradik sayang,,muahhhahahha :P

NURUL FAUZANA (First sister) – 4 JUN
AZRIYANTI SALWA (Me myself) – 8 JUN
AHMAD AMRAN (The only brother) – 10 JUN
AIDAMASTURA sebut laju-laju (Ikut I/C memang rapat) – 18 JUN
AZYAN YUSRA (Second sister) – 20 JUN
Memang best sesangat dapat sambut birthday reramai sebab birthday semua jatuh di bulan yang sama. Lepas sorang, sorang, sorang, sorang & sorang birthday berlalu. Soalannya sekarang ini adalah adakah semua akan ingat each of us punya birthday?LUPA???  Iye, selalunya  sometimes ABAH  mengalami sedikit masalah untuk mengingati birthday all of anak-anaknya. Takpe Abah, sebab ABANG AM pun begitu juga. Like father, like daughter son.ehheheehe
 Okay, tunggu next year di bulan Jun lagi,, :P

Monday, June 13, 2011

NETBALL + XXXL DI KARNIVAL BELIA

12 JUNE, SUNDAY, 9.00AM, AT DEWAN JUBLI INTAN MUO MUAR

Di sana banyak aktiviti yang berlangsung such as Netball, Futsal, Band Jamming, Flying Fox, Jual-menjual, promosi dan banyak promosi lagi.
Kitorang pon yang sungguh belia ini tidak ketinggalan seperti biasa merajinkan diri  menyertai Netball Game 3 on 3 orang Jawa katalah, Omputeh pulak kata permainan Bola Jaring 3 sebelah.. ehhhehee 
Inilah Team aku :

PIQAH + ZAKIAH+ AWA
TEAM BELIA CHAYA

DAYAH + AWA 
bersama BOLA BARU YANG DI SPONSOR oleh 
KETUA KAMPUNG PARIT YUSOF.. macam ini baru ada semangat =)

Hadiahnya biasa je, tapi nak melepaskan rindu di dalam qolbu dah lama dah tak main netball nih. 

1ST PLACE
MEDAL + RM300
2ND PLACE
MEDAL+ RM200
3RD PLACE
MEDAL + RM100
4TH PLACE
HAMPER sedikit lemau ye jajan nye.

Nak jugak mencuba nasib even kitorang tau kalau game nih buat dekat Muar mestilah & kompem sangat2 team SAB Muar nih mesti ada sekali join & untuk dapat 1st place nih memang senang susah & janganlah nak mimpi. Dari dulu lagi SAB Girl School musuh ketat tradisi Sekolah Pekan Baru. Start dari Form 2 until Form 3 kitorang belajar dekat Pekan Baru, asik2 muka dapat 2nd place je. Lepas tuh ramai gak ahli team sudah berpindah belajar ke tempat lain, dan tak tau pulak apa terjadi selepas itu.

We got 3rd place from 4 team  =P.. So, dah tauhu tempe  tau kan kiteorang dapat hadiah apa kan? Tak payah nak berteka-teki teka tekuk lagi kan3?  Bolehlah selepas behempas pulas memerah tulang 4 ratus kerat ni. Team yang bertanding cuma 2 team SAB + 2 team PY ( parit yusof), maybe team lain takut malas nak hantar team bcoz dah tau dah result siapa yang akan menang. (bermonolog dengan diri sendiri) :0

 Medal for 3rd place amat ringan yee ,,hehehhe

After game habis, konon2nya nak try naik Flying Fox tapi last2 kitorang tengok ramai pulak sudah beratur panjang nak naik & yang naik tuh ramai bebudak kecik je, terasa diri ini amat giant segan untuk naik, next time jela..uhuhuhu
So, untuk mengisi keboringan yang teramat sangat.. jalan2 cari pasal mencuci mata melihat apa2 benda yang boleh dibeli, Akhirnya aku & DAYAH berpakat membeli bola sebesar big foot XXXLL punya gergasi. ( sedikit hyperbole di situ) =P

Setelah penat menawar dapatlah RM12 =)

Selain itu, terjumpalah 2 capal @ kata nama lain selipar besaiz XXXXXXXXLLL yang dipamerkan di gerai berhampiran.

Adakah kepunyaan BIG FOOT ???


Ataupun kepunyaan tauke gerai ini sendiri yang merupakan 
kaum kerabat BIG FOOD FOOT ???

Kedua- dua capal ini masih menjadi misteri yee..biarlah ia terus diselubungi misteri..hahhahaa

Last but not least, TQ jugak kepada KAK G, CIK JULAI, NADIA @  BELLA yang turut hadir bersama2 bermain netball & team SAB yang masih ingat kat kitorang lagi. Thanks sangat2. Really enjoy there..

Okay, sampai sini dulu.. tata titi tutu.. ada masa kita main netball lagi,, ^_^

Wednesday, June 8, 2011

CALCULATING 2011-1992=?

91 or 19???
Ohh, tidaaakk mungkin bha!!!
Cepat2!! faster2!! lincah2!! 1, 2, 3, tukar semua D.O.B (date of birthday) dalam
FB, Belog, IC, Lesen memandu, Pasport, 
Pejam pelik celik, pejam pelik celik! Chak2 bah gituh =)
Bertambah muda tua di angka 19teen
Time traveller please!!!
=)

Oleh kerana terlalu ramai hanya beberapa ketul orang nyanyi lagu besday dekat AZRIYANTI SALWA BINTI KAHBI, biar aku nyanyi seberapa suka suki kepada diriku sendiri dengan suara yang agak merdu ke laut,juga ke lautan dalam..lalallalalaa ==_==
Happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me , happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me, happy birthday to me!!

Hahh! Amacam? Hebat kan3? Baru puas hatiku! Muahahhahaha (ketawa jahat) XD !
“ALANGKAH INDAHNYA DUNIA, BILA KITA SEMUA TAK AKAN MEMBESAR, ALANGKAH INDAHNYA DUNIA, BILA KITA SEMUA AKAN BERSAMA SELAMANYA”  Lagu Hujan- Muda.
“ANDAI DAPAT KU UNDURKAN PUTARAN DUNIA, INGINKU UBAH SEMULA KATA-KATA DAN TINGKAH LAKU KU” Lagu Andai dapat ku undurkan masa
“HOLD DARLING, DON’T YOU EVER GROW UP, DON’T YOU EVER GROW UP, JUST STAY THIS LITTLE. OHH DARLING, DON’T YOU EVER GROW UP, DON’T YOU EVER GROW UP, JUST STAY THIS SIMPLE” Lagu Taylor Swift – never grow up.
Wahh2, seperti lagu2 nih ditujukan only for me..ehhehehe. Bercerita tentang lagu nih, semalam maxis dapat free call. Hahh!! Padan muka semua orang yang guna nombor +6012/ +6017 diganggu dengan beribu-ribu pangilan daripada aku..wakakkaak.. sampai panas telinga berbual tak berhenti2 dari pagi hingga ke 12am dan handphoneku menjadi mangsa mendengar banyak gossip2 cerita2 lama & latest yang ingin dikongsikan bersama. Muahhahhhaha (ketawa jahat)
Bila call...
Kalau ingat besday aku, siap nyanyi lagu besday, SYIDAH lagi nyanyi lagu besday version Korea, if i'm not mistaken lah..wahh2 best giler (mata ke atas, tangan di dada) =P, tapi yang sentap hati ku secara drastik dan mendalam sikit time diorang berkata...
 Haahh!! nih mesti besday ko an? aku dah agak dah, setahun sekali je ko call nak aku.
Nape call? besday ko ke?
Kenapa dengan hari nih?
Ko memang ea, time free call je baru nak ingat aku..

Ko sape?
Awa? Awa mana? sape nih?
Hari nih hari Rabu, 8 jun 2011. So?
Hari nih hari Rabu, Hari penat kot,,hehehehe
Ko dah kenapa Wawa? ko mabuk ke? ko minum betul ke? ahahaha
Ooo.. besday ko ke? nak aku wish lah nih? Okay, Hepi besday !!
Nak kena nyanyi lagu besday ke? dah lupa lah..macam mana lagu tuh??
Nantilah, naik sem nih kita jumpa, aku nyanyi lagu besday untuk ko, ea?
Aku nyanyi lagu lain nak? ( sambil bukak radio kuat2) ini miming namanya..ish2
Siapa lagi ko belom call? pergi lah call diorang...

Grrrr..OMG !! terasa nak cepuk je Handphone tuh jauh2 kerana tidak tahan menanggung benggang & sentap yang teramat sangat. Dahla setahun sekali je call diorang lelama..ahhaha,, memang lawak antarabangsa diorang nih.
Tapi memang bestlah dapat borak lelama dengan korang. TQ sangat dapat meluangkan masa dengan aku nih..

Di wall post FB pulak, notifications aku penuh dibanjiri jutaan peminat member2 yang tidak putus2 & penat menaip, wish besday kat aku,ehehhe
Amira Nadhirah : happy velated bufday to my ex ro0mmate Azriyanti Salwa..hahaha....s0rry der...lupe bufday k0 semalam...ingatkan 10 tahun lagi...hehehehe..
Richard Sooria : wawa da gila!!!!!!!!! hahaha HB!!....jgn minum minuman yg x patut tau XD
Afiq Aidan : hepy birthday cikawa...=)

Nur Lyla Khalilah :salam alaik ms. salwa! sanah helwah yaa~ :) may Allah bless u..

Syaidah Nazihah : Epy bday nenek krep0t,pat0t la kol aq td.hehe.luv u .take k tau.sweet 9teen suda.hehe

Roy Haizal : epi bfday my fwen...long talk td...tq cz msih igt kt org disini..moge pnjang umor n murah rezeki....
stdy hard hard k n be a good teacher... amin.....
Zul Aiman Abd Wahab : xmau wish!!!

Nur Azizan : eppy bday rumet ku....hehe..ptt la pagi2 call aku,rupe ye bday girl....uhuhu...=)

Really appreciate that and others yang mengePOST di wall ku & juga yang SMS ku, SAIDAH, VIVIAN, AYIE, HASRI,  KAK MARCE, KAK ANA, .. TQVM  <3



Adikku, Aida yang bagi,,beli dekat Terengganu,,hehehhe TQ ^_^



Monday, June 6, 2011

11syen transfer to 0syen

 Continue from the previous entry = 11syen

Before budak area Batu Pahat need to see Big Boss Puan Pengarah ZALELA LON. Ada SMS dengan member2 and story dekat rumet pasal duduk luar nih, pasal ada PENYINGKIRAN and kena tarik beg macam dalam AKADEMI FANTASIA!! Hahaha gila lawak. Kadang2 kita kena buat lawak time 11syen even tak lawak sungguh lawak tuh. ==_==

“Peh TERSINGKIR ayat tuh tak boleh bla gila..Susah dok duduk luar.. Pening aku.. jumpa esok, siapkan beg2 ko nak tarik mana tau bakal TERSINGKIR.. huhu”
TEAH GEMM

Wawa & Teah

“Hehehehe..=) best boleh dengar citer dengan suara Wawa pagi2 ni.. Bukan senang nak dengar suara u. Give u lots of huggies hugs...”
- VIVIAN KWON

Vivi Bucuukk :P

“ Ko nak duduk luar ke? Tak payahla, rumah ko kan jauh,, duduk jela sini..”
SYIDAH

Syidah & Wawa & Saidah

“ALLAH nak uji sikit je ni. Sabar dan redha dengan melakukan sunnahtullah. Ini kerana ALLAH menguji kita mengikut kesanggupan kita, kita kena handle dengan serahkan segalanya kepada ALLAH. Insyaallah. Tunjukkan kelainan yang kita ni budak usrah yang ditarbiah dapat handle ujian dengan tenang, jangan jadi seperti orang biasa yang tidak ditarbiyah..”  
 – KAK FAIRUZ

Syidah & Saidah & Kak Fairuz & Wawa lagi interprem ^_^

Thanks sesangat kengkawan semua ^_^!! sedikit sebanyak dapat menghilangkan rasa 11syen nih. LOL <3

11 AM
Before nak pergi practice lakonan untuk Hari Guru,
GHA datang bagitau NYPD NYDP NIZAM kata budak PPISMP area BP tak payah duduk luar and budak PISMP area BP yang kena duduk luar.
(GEMBIRA or SEDIH ??)

Time tuh, tak tau perasaan apa nak digambarkan sangat 11syen bila dapat good news, cuma air mata membanjiri bilik bersyukur tak payah menyusahkan ABAHKU, nak hantar pergi balik dan tak payah nak fikir lagi masalah ni.

P/S: Last but not least, TQ juga kepada VICINA, SAIDAH, NADIA, THURGA, SYAZA, TED MONMON, ZUL,  KIMI, KAK MARCE, BEATRICE, HEMA, FARID, FUQAL, SUFYAN, NAJWA, KAK YANA … Arghh!! ramai betul nak tulis.. Okay kepada member2 yang lain yang sudi mendengar citer yang menyayat hati tidak berapa sedih nih. Hahh, senang sikit.hehehehe  

TQVM =)