Tuesday, March 20, 2012

Sabarla labuuu

 Berjalan-jalan di Summit Batu Pahat.
 K-Box, tengok wayang Adnan Sempit 2, shopping sikit and bla bla bla

Syahirah (new friend) + Nurwirdathinagiha (driver) XD

 Me + Ira

Picture Victoria Jane tiada pulaks...
Time kitorang pergi K-Box
ada 1 brother nih bagi borang :

" PERTANDINGAN NYANYIAN JUARA RAKYAT 2012

TARIKH :- 7 APRIL DAN 8 APRIL 2012

TEMPAT :- SUMMIT, BATU PAHAT

ANJURAN :- AHLI MAJLIS PERBANDARAN BATU PAHAT

TARIKH TUTUP PENYERTAAN :- 31 MAC 2012 "

 Aku pon encourage si Jane n Ira masuk contest nih
(gaya cam nak pergi je) tapi tataula diorang nak pergi tak. 

Sempat juga beli beg baru angkara:
Nak story nih pasal  MAK CIK CLEANER  
ada ke patut dia BUANG all my stuffs
antaranya ialah BEG-BEG JALAN + KULIAH + BUKU2 + FAIL2
giler tak marah, bila aku tanya
nampak tak barang-barang saya kat dalam bilik tuh time cuti
tau dia jawab:
DAH BUANG...
 Busuknya hati dia!!!
barang-barang tuh baru lagi kot
sesedap 3 rasa je dia buang
simpankanlah patutnya
Cobaannnnnn
belilah baru  bolehla, buat ada2
Two way bag:

1 way
2 way

 
Sling Bag

P/S: You better watch out, mak cik cleaner !!!
ada BILIK ada BEG
ada HARI aku TUT..TUT..TUT..!!!!
Aishhh..tak baiklah wa...jadikan ini sebagai satu pengajaran. 
Perkara lama jangan dikenang...
Sabarla labuuu =,='

Monday, March 19, 2012

Go Red Team !!!

Continue demam K.O.T  di sini    
SERIOUSLY !!!
Time K.O.T tuh betul-betul DEMAM
Start pening-pening je one day before K.O.T tuh
So, try untuk tidur because selalu pening-pening 
takyah makan panadol or medicine okay je after taking a nap.
But this time is difference...
That morning pening teramat sangat and I sweat a lot
I decided not to go K.O.T on the first day.
 That evening also not okay yet, I asked my friend MARCE
to urut my kepala, then she said,

"INI DEMAM PANAS NIH, BUKAN PENING. DAH MAKAN UBAT BELUM"
I replied,

" TAK NAK, PANADOLnya BESAR SANGAT"

Marce terus gave me 2 panadols but panadols tuh were divided into two.
Itu makan dia, ngada-ngada tak nak makan ubat.
Susahkan diri sendiri & orang lain..uhuhu

This baju K.O.T 
Front view:
tahun lepas (kiri) tahun ini (kanan)

Back view:
tahun lepas (kiri) tahun ini (kanan la mana lagi)

Next year if, sama lagi rumah merah tataula
aku memang suka mengumpul baju merah *mata ke atas, tangan di dada*

This year, same as the last year which I don't menyumbang apa-apa dalam K.O.T nih
but a little bit different for this year,
I JOIN CHEERLEADER
Got FIRST PLACE in Cheerleading
It's okay, It's alright becase two years in a row
Red Team is the Champion !!!

Below are the pictures from the K.O.T OFFICIAL IMAGES

Orang-orang Kuat K.O.T

The Martials

Pictures the sky without edit.. SubhannaAllah ^_^




 
Kindergarten students also join K.O.T


Persembahan kawad kaki, tarian zapin, tarian naga, indian dance, chinese dance and maskot from rumah sukan.
Merah - maskot merak
cute sangat and got First place in perbarisan
Same goes at Merentas desa
Male category from number 1-4 are from Red team !!!
 Gerai-gerai juga banyak dibuka

 P/S: Sabarlah awa, sakit ini dapat menghapuskan dosa-dosa kecil.
“Tidaklah orang Muslim ditimpa cubaan berupa penyakit atau lainnya, melainkan Allah menggugurkan keburukannya, sebagaimana pohon yang menggugurkan daunnya.”
(HR. Bukhari-Muslim)
“Dalam waktu lain, Rasulullah menjenguk Salman al-Fahrisi yang tengah berbaring sakit. Rasulullah bersabda.

“Sesungguhnya ada tiga pahala yang menjadi kepunyaanmu dikala sakit. Engkau sedang mendapat peringatan dari Allah SWT, doamu dikabulkan-Nya, dan penyakit yang menimpamu akan menghapuskan dosa-dosamu.””


“Rasulullah pun melarang untuk mencela penyakit. Ketika Ummu Saib sakit demam dan mencela penyakit yang menimpanya, Nabi bersabda.  

“Janganlah kamu mencela demam. Karena sesungguhnya demam itu menikis kesalahan anak cucu Adam sebagaimana bara api mengikis keburukan besi.” (HR. Muslim)”

Sesi BerTAKE TAKE PICTURES laa pulaks

Sesi ceramah maulidur rasul bertukar kepada TRAGEDY
Sesi BerTAKE TAKE PICTURES laa pulaks
Segalanya berPUNCA dengan 
TELUR REBUS + CASING  HAND PHONE
LOL <3

These are the berKOTAK-KOTAK
TELUR REBUS

While listening to the CERAMAH ...
Lapar-lapar
makan jummm
*ada yang siap TAPAU SAMBAL KICAP dari cafe lagi*
meme marvelous laaa
thumbs up untuk anda kerana berSHARING-SHARING 
dengan kami =)

Berita tergempar !!!
Kejadian pelik telah berlaku !!!!
bekas telur rebus terapung menyamai UFO

Pihak UFO juga menafikan bahawa
bekas telur rebus terapung itu BUKAN kepunyaan pesawat tentera mereka
muahahaha =P
This is because...

Tali yang menerbangkan bekas telur rebus itu
bikin suspen je

Ini bukti berapa sikit banyaknya 
 telur rebus di makan

Penantian berakhir bila makanan in dulang sudah 
siap terhidang di depan mata

TerJUMPA baby kecik
anak baby UFO sapolah nih
cak cak bah sikit

Senyum pon
anak one of my lecturer
yang menjadi JEJAKA PILIHAN MALAYA
sampai ke barisan belakang baby nih berhijrah
semua nak peluk2 baby nih
XOXO

ok, now is about the casing handphone nadia aidan
 
Time tak ada kerja, aku pon try testing2
snap picture guna nih..
tetiba dapat sambutan hangit hangat daripada kengkawan
dah, jum la amek picture
Dalilah a.k.a POPIA GOLEK

Mira senyum2
Pemilik casing handphone
 
Syidah a.k.a PKO garang
Ira yang paling tinggi comel dalam kelas ku
kihkihkih

 Try guna memanjang pulaks
try guna yang kecik pulaks

Oklah.. tata titi tutu
Salam Maulidur Rasul