Saturday, April 2, 2011

LOVE is for letter words

Even though LOVE is four letter words, it contains a lot of meanings. Malah ada yang mentafsirkan bahawa Cinta itu buta, Cinta tidak mengenal usia, Cinta itu monyet?? ehehe..(berterusan cinta bla..bla..bla.. )
actually, cinta itu universal !

LOVE TOWARD GOD
LOVE TOWARD FAMILY
LOVE TOWARD SIBLINGS
LOVE TOWARD FRIENDS
LOVE TOWARD ANIMALS
LOVE TOWARD ENVIRONMENT
AND MANY MORE




Credit to : Azriyanti Salwa.. LOL <3 ehhehe

Nak story sebenarnya, Time tengah tengok movie Macbeth malam jumaat tuh aku handphone ku yang mahal  berbunyi menandakan ada message masuk. Bila bukak...

"Salam.. ucapan takziah kpd kwn kite yg tlh pergi wat selamanya.. ajie@fakhrul radzi telah meninggal dunia sbntar td coz eksiden.." 

Pehh, masa tuh Tuhan saja tau perasaanku. Firstly, ingatkan main2 je, tapi bila pikir2 balik tak kan la diorang nak main giler pulak benda macam nih. Then, aku pon pikir balik muka arwah, bcoz aku nih bab mengingat muka orang nih memang hebat fail. uhuhuh =(

Arwah classmate aku, Kejuruteraan Mekanikal 2. Arwah sangat baik, sopan je time cakap. Cuma tak sangka dia cepat perginya. Nak pergi melawat dekat je, Parit Sulong dari IPTHO nih tapi takde transport. Takpe, sedekahkan je Al-fatiha kepada arwah. Semoga rohnya dicucuri rahmat. amin..=)

Memang terkejut sangat, pulak tuh citer Macbeth tuh ada adegan fight2 and lastly potong kepala. Wow!! giler tak giler. Nasib baikla aku nih kuat semangat. =D

Petang sebelum kejadian nih berlaku, aku and kengkawan pergi ke pasar malam depan maktab nih je. Itulah aktiviti seharian kitorg, lagi2 suda 2 minggu aku tak balik rumah. Bukan tak nak balik, assignment nih melambak, then banyak kena prepare untuk ENGLISH LANGUAGE CAMP. Hafal choral speaking "A Better Tomorrow" , jazz chants, nak pikir gaya untuk dilakukan lagi, lirik lagu lucky- Jason Mraz, nyanyi nanti guna minus one pulak tuh.. ( bla..bla..bla..)  :'(

Time kitorg nak balik dari pasar, 1 the bangang motor tetiba je memecut betul2 di depan aku and SAIDAH.. amek ko berbakul bakul maki hamun kitaorg kepada unknown motor tuh.
Berpikir balik tentang peristiwa nih, rasa sangat bersyukur takde apa2 yang berlaku dekat kitorang, kalau nyawa kitaorang pendek mesti sudah sama nasib dengan classmate aku tuh. ALHAMDULILAH, thank you Allah =)

The real reason actually nak cakap pasal LOVE toward friends :

Even kawan kita dah tiada lagi bersama kita tetap ingat sampai bila2
kawan semasa susah dan senang
kawan yang sanggup teman pergi toilet malam2
kawan yang sanggup teman pergi  BPmall even malam2 semata mata nak beli maggie saje, Rusydah Jamaluddin, then end up beli memacam benda yang tidak dipikir pada mulanya.. =)

Nih ada sikit picture time balik maktab di waktu malam :


macam time earth hour ..

sedikit bergegar,,kerana sudah penat berjalan agaknya..

Lastly, nak kata ingatlah dan sayangi semua orang even member tak rapat. Jangan bila tibanya waktu, nak mengesal pon tiada guna. Ingatla, bila kita buat baik dengan orang, orang lain pon akan buat baik dengan kita.
Thanks sangat pada kawan2 aku yang dari sekolah rendah SMK Peserian thanks to NURKHALILAH, sekolah menengah SMK Pekan Baru, sekolah teknik BP, Politeknik JB, Maktab IPGTHO, guru, family terchenta dan banyak lagi, tidak cukup page untuk disenaraikan satu per satu...

LOVE all of u!! muahh <3

No comments:

Post a Comment