Monday, March 19, 2012

Go Red Team !!!

Continue demam K.O.T  di sini    
SERIOUSLY !!!
Time K.O.T tuh betul-betul DEMAM
Start pening-pening je one day before K.O.T tuh
So, try untuk tidur because selalu pening-pening 
takyah makan panadol or medicine okay je after taking a nap.
But this time is difference...
That morning pening teramat sangat and I sweat a lot
I decided not to go K.O.T on the first day.
 That evening also not okay yet, I asked my friend MARCE
to urut my kepala, then she said,

"INI DEMAM PANAS NIH, BUKAN PENING. DAH MAKAN UBAT BELUM"
I replied,

" TAK NAK, PANADOLnya BESAR SANGAT"

Marce terus gave me 2 panadols but panadols tuh were divided into two.
Itu makan dia, ngada-ngada tak nak makan ubat.
Susahkan diri sendiri & orang lain..uhuhu

This baju K.O.T 
Front view:
tahun lepas (kiri) tahun ini (kanan)

Back view:
tahun lepas (kiri) tahun ini (kanan la mana lagi)

Next year if, sama lagi rumah merah tataula
aku memang suka mengumpul baju merah *mata ke atas, tangan di dada*

This year, same as the last year which I don't menyumbang apa-apa dalam K.O.T nih
but a little bit different for this year,
I JOIN CHEERLEADER
Got FIRST PLACE in Cheerleading
It's okay, It's alright becase two years in a row
Red Team is the Champion !!!

Below are the pictures from the K.O.T OFFICIAL IMAGES

Orang-orang Kuat K.O.T

The Martials

Pictures the sky without edit.. SubhannaAllah ^_^




 
Kindergarten students also join K.O.T


Persembahan kawad kaki, tarian zapin, tarian naga, indian dance, chinese dance and maskot from rumah sukan.
Merah - maskot merak
cute sangat and got First place in perbarisan
Same goes at Merentas desa
Male category from number 1-4 are from Red team !!!
 Gerai-gerai juga banyak dibuka

 P/S: Sabarlah awa, sakit ini dapat menghapuskan dosa-dosa kecil.
“Tidaklah orang Muslim ditimpa cubaan berupa penyakit atau lainnya, melainkan Allah menggugurkan keburukannya, sebagaimana pohon yang menggugurkan daunnya.”
(HR. Bukhari-Muslim)
“Dalam waktu lain, Rasulullah menjenguk Salman al-Fahrisi yang tengah berbaring sakit. Rasulullah bersabda.

“Sesungguhnya ada tiga pahala yang menjadi kepunyaanmu dikala sakit. Engkau sedang mendapat peringatan dari Allah SWT, doamu dikabulkan-Nya, dan penyakit yang menimpamu akan menghapuskan dosa-dosamu.””


“Rasulullah pun melarang untuk mencela penyakit. Ketika Ummu Saib sakit demam dan mencela penyakit yang menimpanya, Nabi bersabda.  

“Janganlah kamu mencela demam. Karena sesungguhnya demam itu menikis kesalahan anak cucu Adam sebagaimana bara api mengikis keburukan besi.” (HR. Muslim)”

No comments:

Post a Comment