Friday, February 4, 2011

CNY lai..lai..lai ^_^

ampau .. buah oren .. tarian naga.. mercun ..semua yg berkaitan dengan red colour...lai lai lai mari datang .. tahun baru cina sudah datang maa.. Haa..!! bercakap mengenai topic ini.. saya ingin ber'story' serba sedikit ape yang berlaku semasa dan selepas dan akan datang.. =)

Before start Chinese New Year, ramai jiran tetanggaku sudah menyiapkan persiapan tahun baru dengan memasang lampu-lampu merah menyala... teringat pulak dekat lagu yusri "merah menyala oh jantungku, degup pantas berlalu, haru biru fikiranku, bila kau pergi jauh," ohh..sudah2 cukup cikkawa..terlebih sudah,,ehehehehe


WEDNESDAY...
Kak Ainee meng'SMS'ku die hendak balik rumah sini..Abah dengan excitednye nak sembelih ayam kampung nak masak kari.. yela, cucu cucu abah nak balik lah katakan..satu lagi sebabnya ialah ayam belaannya memang banyak bak kata aimi ''banyaknya ayam abah, berjuta-juta'' :p


hmp,,nyum..nyum..nyum..
rugi cekkeya, cikesid, and abang amir yg tidak dapat merasa :p

Dari Batu Berendam Abang Am beserta family selamat tiba ke Taman Sarang Buaya..dirancangkan petang sampai.. tapi hampir menjelang malam baru nampak batang hidung,, nih mesti angkara Abang Am bangun lambat nih..ahahaa

Bila malam pula, Abang Am and K Ainee pon pergi ke Cash n Carry berdekatan dengan rumah halamanku dulu untuk membeli barang dapur. Sesampainya di rumah, sempat juga dibelikan Husna and Aimi playground set. Nasib baik beli dua, kalau beli satu gaduhla budak dua nih, masing2 tak nak share..ekekeke


nih tangan husna lah nih,,tak sabarla tuh..ehehhe

boring-boring tengah malam, abang am bukak ASTROFIRST beli citer hantu kak limah balik rumah.. Caranya mudah saja..

1. pergi ke saluran astrofirst
2. confirmkan dengan menggunakan hp taip ape2 yang perlu
3. tunggulah selama 2 minit
4. yaa..itu die hantu kak limah sudah mai dah...


mudah kan..?? tak payah pegi mane2 cinema..bcoz astro kan ''macam2 ada'' ..citer nih akan terus berulang selama 2 hari ..tengokla puas-puas..harganya berapa pulak..?? harganya memang berbaloi RM15 je.. dapat tengok sambil berbaring beramai-ramai lagi..dun wori lah cekkeya, nanti abg am bayar dekat cekkeya yg selalu membayar bil-bil tertunggak astro..ahahha

THURSDAY

Ehh,, najwa nak naik basikal lah nih, asik tunjuk2, pandang2, dekat2 aje dekat basikal aimi nih..tapi kaki tidak kesampaian untuk kayuh basikal..uhuhuhuh

 dapat duduk pon jadilah kan najwa???

Setelah mendapat tahu Najwa nak cuba naik basikal aimi..abah dengan sepantas kilat memanjat loteng untuk mengambil basikal lama aimi masa kecik2 dulu..nak bagi cucu nya naik.siap basuhkan lagi..(basuh sendiri tau) tidak menyuruh cikkawa @ cikkaida seperti biasa.. inilah contoh terbaik yang kita boleh lihat diantara seorang atok kepada cucunya,,betapa sayangnya abah dekat najwa..uhuhu

ptg selepas azan asar berkumandang kami bertolak ke bpmall tempat yang biasa dikunjungi oleh kami sekeluarga..ehheheehe.. ramai betul orang, CNY la katakan..kami singgah di Rengit Coffee untuk memenuhkan perut yang berkeroncong dengan pelbagai bunyi..sementara menunggu makanan sampai saya ditugaskan oleh abang am untuk membawa husna and najwa naik benda yang pusing2 tuh..ala2,, roller coaster..RM3 seorang sekali naik..


over betullah husna nih..macam laju je..



ye..mmg laju, gambar sedikit bergegar menunjukkan betapa lajunya.. ^_^


 okay,,husna sangat suka hingga nak naik sekali lagi..tapi akibat perut bersuka suki mendendangkan lagu.. kami terus  menyambungkan aktiviti yang tergendala iaitu makan,,ehhehe



 kakak husna and najwa di Rengit Coffee


1 hari jam berlalu mencari kasut.. k ainee kata cepat2 pilih je, nanti abang am marah kang lama2 tapi tak beli pape..uhuhuhu ..akhirnya saya jumpelah 1 kasut nih. Nak cepat punya pasal, lepas try2, okay muat,, boleh jela, saya pon amek je tanpa perasaan ragu2..bcoz dah nak malam nih.. cikkaida xbeli kasut pon, bcoz tak ade saiz yang besar sesuai..uhuhuhuhuh


sandal cap appollo polo..cantik tak??


ingatkan harganya dalam RM30 something,, sebab amek dekat bahagian 50% ..

time bayar,, tup..tup..RM54.50..haa,,terkejut tak....? nasib baik abang am yang belanja.. tengkiu2 kepada satu-satunya abang kesayanganku,,(masa nih lah nak puji2)ahahahahah


okayla,, penat dah nih..

kan najwa kan

p/s : gambar yang disiarkan tidak terlalu berkualiti sebab amek guna hp murah sajea tidak setanding camera nikon cikesid...uhuhuh
 thanks to ahmad amran sekeluarga yang telah belanja makan and kasut..
don't forget abah yang memasakkan kari yang amat sedap :)

3 comments:

  1. wahhh, dasatttt. aku tidak dibelikan kasut pun yeeee ;) ahahha

    p/s: teringat kari abah, terliur pulak aiiii ;)

    ReplyDelete
  2. ahahaha..beli sendirilah...:p
    sedapp woo,,rugi2 tak makan..eheheh

    ReplyDelete