Sunday, March 27, 2011

MaULiDuR RaSuL ~ ~

DAY : SATURDAY
TIME : 8 AM
PLACE : ENTRANCE GATE OF IPTHO

All the warga IPTHO telah berbaris even ada yang masih tido dan berada di rumah (especially my roommate TEAH GEMM ) untuk berarak masuk ke dewan dengan banner banner yang sudah di designed dengan harapan banner dieorang akan dipilih oleh juri-juri.
Banner yang sempat di capture olehku ;)

comel kan? tapi tetap tidak menang. Hehehe

 
Because this was the banner that had won

Than, sesampainya kami di dalam Dewan Sri Budiman, kami di dendangkan dengan nyanyian nasyid oleh mereka :

 

Disamping itu, ada juga majlis potong jambul. Terungkailah segala pertanyaan kenapa kebanyakkan lecturer membawa baby mereka di dalam majlis ini, tidak seperti kebiasaannya. pastu kitaorang pon dapatlah sedikit souvenirs :



Next, the kata kata aluan from the pengarah,, even "kata kata aluan", siyes memang panjang punya kata kata aluan! Sometimes,sampai lari tajuk pon ada, (picture tidak dapat di siarkan) harap maklum maybe masa tuh photographer sudah tidur. muahhahaa

Di dalam mood keboringan kitaorang main one game called "guess the difference". Game ni memang, really, super, ADVENTURE. Di harap semua focus okay?!  So, these are the pictures :

 First picture


 The second picture

(Bunyi muzik sedikit suspend)  
Hahh!! amacam susah kan? tak dapat nak cari the differences kan..kan..kan..?? wakakakakak =D


Sambil mengisi masa lapang dengan perut yang diminta untuk diisi, kitaorang pon makanlah telur rebus yang telah dibekalkan sebentar tadi. Syaza and I telah membuat sesuatu yang sangat bangang, for example :

 The smiley face made from telur rebus yang kuning  tuh,, wakakakka

Time ni sangat lapar perut sudah berkeroncong mendendangkan lagu, lagi lagi SYAZA ILYANY.
Pastuh,MC pula kata kami akan dihidangkan dengan santapan... *muka penuh harapan*,,Rupanya Santapan  ROHANI daa, (kompem kompemla, ceramah) bukan seperti yang diharapkan. sabar jela. =_=

Penceramah, namanya Wahyudin bin .....? 
Beliau ini datang dari UTM, memang penceramah yang bagus, tak boring + kelakar =)


 1 lagi karya terpelihara by Syaza Ilyany
(excited dia tulis lawa lawa because saya kata nak masukkan dalam blog)
Last sekali, kitaorang dihidangkan makanan di dalam dulang (RUSYDAH JAMALUDIN sedikit jakun makan di dalam dulang kerana di Kuantan tiada perkara sebegini) yeah!! hidop Johor!! ehhehe :p
Part yang paling best apabila GOTONG-ROYONG TIME!! Menggangkat kerusi masuk ke stor belakang dewan. The ajaib things, ntah macam mana diorang selain kitaorang, boleh mendapatkan penyapu dan tetiba bertambah. Sungguh ajaib.. :p

okeh, akhir kata daripada saya
Selamat Menyambut Maulidur rasul kepada semua..
Assalammualaikum ^_^

No comments:

Post a Comment