Monday, June 13, 2011

NETBALL + XXXL DI KARNIVAL BELIA

12 JUNE, SUNDAY, 9.00AM, AT DEWAN JUBLI INTAN MUO MUAR

Di sana banyak aktiviti yang berlangsung such as Netball, Futsal, Band Jamming, Flying Fox, Jual-menjual, promosi dan banyak promosi lagi.
Kitorang pon yang sungguh belia ini tidak ketinggalan seperti biasa merajinkan diri  menyertai Netball Game 3 on 3 orang Jawa katalah, Omputeh pulak kata permainan Bola Jaring 3 sebelah.. ehhhehee 
Inilah Team aku :

PIQAH + ZAKIAH+ AWA
TEAM BELIA CHAYA

DAYAH + AWA 
bersama BOLA BARU YANG DI SPONSOR oleh 
KETUA KAMPUNG PARIT YUSOF.. macam ini baru ada semangat =)

Hadiahnya biasa je, tapi nak melepaskan rindu di dalam qolbu dah lama dah tak main netball nih. 

1ST PLACE
MEDAL + RM300
2ND PLACE
MEDAL+ RM200
3RD PLACE
MEDAL + RM100
4TH PLACE
HAMPER sedikit lemau ye jajan nye.

Nak jugak mencuba nasib even kitorang tau kalau game nih buat dekat Muar mestilah & kompem sangat2 team SAB Muar nih mesti ada sekali join & untuk dapat 1st place nih memang senang susah & janganlah nak mimpi. Dari dulu lagi SAB Girl School musuh ketat tradisi Sekolah Pekan Baru. Start dari Form 2 until Form 3 kitorang belajar dekat Pekan Baru, asik2 muka dapat 2nd place je. Lepas tuh ramai gak ahli team sudah berpindah belajar ke tempat lain, dan tak tau pulak apa terjadi selepas itu.

We got 3rd place from 4 team  =P.. So, dah tauhu tempe  tau kan kiteorang dapat hadiah apa kan? Tak payah nak berteka-teki teka tekuk lagi kan3?  Bolehlah selepas behempas pulas memerah tulang 4 ratus kerat ni. Team yang bertanding cuma 2 team SAB + 2 team PY ( parit yusof), maybe team lain takut malas nak hantar team bcoz dah tau dah result siapa yang akan menang. (bermonolog dengan diri sendiri) :0

 Medal for 3rd place amat ringan yee ,,hehehhe

After game habis, konon2nya nak try naik Flying Fox tapi last2 kitorang tengok ramai pulak sudah beratur panjang nak naik & yang naik tuh ramai bebudak kecik je, terasa diri ini amat giant segan untuk naik, next time jela..uhuhuhu
So, untuk mengisi keboringan yang teramat sangat.. jalan2 cari pasal mencuci mata melihat apa2 benda yang boleh dibeli, Akhirnya aku & DAYAH berpakat membeli bola sebesar big foot XXXLL punya gergasi. ( sedikit hyperbole di situ) =P

Setelah penat menawar dapatlah RM12 =)

Selain itu, terjumpalah 2 capal @ kata nama lain selipar besaiz XXXXXXXXLLL yang dipamerkan di gerai berhampiran.

Adakah kepunyaan BIG FOOT ???


Ataupun kepunyaan tauke gerai ini sendiri yang merupakan 
kaum kerabat BIG FOOD FOOT ???

Kedua- dua capal ini masih menjadi misteri yee..biarlah ia terus diselubungi misteri..hahhahaa

Last but not least, TQ jugak kepada KAK G, CIK JULAI, NADIA @  BELLA yang turut hadir bersama2 bermain netball & team SAB yang masih ingat kat kitorang lagi. Thanks sangat2. Really enjoy there..

Okay, sampai sini dulu.. tata titi tutu.. ada masa kita main netball lagi,, ^_^

No comments:

Post a Comment