Wednesday, August 24, 2011

Nak Kad Raya !!!

Tuesday, Iftar dengan Teah & Vicina dekat Bus stand at MARRY BROWN. Before tuh, kitorang sangat lega because kitorang sudah siap print front page newspaper for assignment English Studies. 

Nasi lemak Marry Brown.. erkk.. alhamdulillah =)

 Vicina plus me
Teah tak masuk picture.. bestnya naik buai.. dah lama tak naik. muahahha 

Then, kitorang seEXCITED yang mungkin memilih & membeli kad raya.. Al-maklumlah sudah lama meninggalkan tradisi membeli dan membalas kad raya.. Kalau dulu, sebok tanya alamat kawan, beli setemlah padahal boleh je bagi on the spot. Gedik je masing2 nak posmen hantar kat rumah. Lepas tuh pertanyaan yang selalu dikemukakan dalam kad raya , macam nih laa lebih kurang :

PUASA CUKUP TAK?
TAK CUKUP TAK BOLEH RAYA TAU!
BAJU RAYA BERAPA PASANG? WARNA?
KUIH RAYA BELI KE BUAT?
MINTAK MAAF DARI HUJUNG RAMBUT HINGGA HUJUNG KAKI
NAK DUIT RAYA? NANTI DATANGLAH RUMAH

Sometimes, ada juga diselitkan duit syiling 1 sen tampal kat raya kononnya duit rayalah tuh. Tak pon ada pantun tak berapa 2 kerat yang biasa digunakan untuk bagitau penerima tuh suruh reply balik 

" Pecah kaca, pecah gelas, 
Sudah baca, harap balas. "

Then, style dulu2 kawan-kawan including my sister bawah sampul surat tuh mesti tulis :  
"Terima kasih abang posmen" =)
(Kononnya nanti abang posmen tuh akan senyum sambil hantar kad raya melambak berjuta-juta

Kad raya for MR. RAMLI (our class's mentor), MR. GHAZALI ( Language Description lecture), EN. SHUKRI ( math lecture ), MDM. CZARINA (Court game lecture), PUAN SITI HAWA ( English Studies lecture)

My rumet handwriting.. salah, siap potong ---------- macam tuh lagi.
Sedikit memalukan aku sebagai seorang rumet yang terbaik =P 

Nih kitorang paling suka bcoz boleh stand like calender.. nice kan? 

Tengok kad nih, rindu giler nak makan ketupat.. nyum3 ^ ^

Ce perhatikan ayat diatas :  "Pesanan dari Penaja: Encik nak duit raya" 
Itu paling wajib ada ye dalam setiap ucapan kad raya =P

P/S : Picture semua ada masalah untuk rotate position picture tuh..Juling2 kan lah mata anda melihat semua picture nih kay? =,='

No comments:

Post a Comment