Monday, October 10, 2011

Saya Baru L

LOCATION: AKADEMI LATIHAN MEMANDU PENGGARAM 
DAY: THURSDAY
TIME/ DATE : 2.00 PM / 6.10.11


This entry nak habaq sikit about berBANGGAnya aku sudah pass test JPJ motor (finally) even banyak obstacles yang mendatang such as : 
  1. Agent ku tidak dapat hantarku ke tempat test di Penggaram
  2. Terpaksa mintak tolong Amiu, my classmate untuk hantar
  3. Kena PONTENG kelas Islamic Education lagi..

We can see kad pendaftaran nih punya buruk keadaanya 
Take note that the tarikh daftar : 14/04/10
2011 bulan 10 baru test buat first timenya.. T_____T

Test tuh ada 8 benda lebih kuranglah kena buat before pass test JPJ nih:
  1. Guna gear 2. Naik titi tanpa jatuh ke tepi titi. Be on the titi not less then 7 seconds, if less fail okay!
  2. Terus berlegar2 melalui kon like "S" shape, tanpa melanggar mana2 kon.
  3. Be ready to do emergency break! Use gear 2, then change to gear 3. Sesampainya di dalam line kotak press break kaki & tangan..
  4. Do pusingan "8"
  5. Masuk selekoh tajam
  6. Berhenti  & check signal right n left, side mirror, hon 2x
  7. Pusing & belok 1 selekoh tuh
  8. Lastly, masuk selekoh "S" shape
Lebih kurang cengituh lah..nak story more details memang jenuhlah nak tulis, baca lagilah.. hehheehe
So, below are the pictures resit JPJ


part A

Part B
Take note dekat : "Penggunaan gear dengan betul" siap pangkah lagi.. uhuh 

After done everything, kena sign kat pondok atas
LULUS dengan kepujian

 So the result is PASS!!! 
Okay nih baru motor.. tunggu kereta punya test pulaks,, then combine jadi P..uhhuh
Wish me luck! ^_^




2 comments:

  1. peh222. utg lah. dh bley merayap. wish u awa.
    kalau dh dpt lesen P tu. jn buad buad lupa nak jejak uma aku! HAHAH

    ReplyDelete
  2. bukan setakat jejak umah ko je, Poly Ganu tuh pon aku TAK DATANG...muahhahaha =P

    ReplyDelete