Sunday, September 4, 2011

Raya oiitt !!!

Raya menjelma lagi di Tahun 2011!! even tak bersemangat like raya tahun lepas.. 
Kita boleh lihat semangat 2010 transfer to kemalasan 2011 :

---Kuih raya tidak sempat buat sehingga habis, 
etc: corn flake madu + kuih popia serunding
---Selamba je tido selepas balik dari sembahyang raya
---Lambat bertolak ke rumah Atok 
(even masa tuh ada sukaneka & sesi bergambar sekeluarga)
---Tidak sempat ziarah kubur arwah mak (al-fatiha)
---Tiada lagi picture seFAMILY berbaju raya 
etc:
Raya 2010

Okay, beralih ke kegembiraan raya di 2011.Takkan yang perkara yang tak best je kan?

---Kerahan tenaga daripada Abg Am untuk mengemas rumah 
(Hasilnya sangat meberangsangkan iye, Then semasa berbuka sangat bermakna selepas mengemas)
---Tahun pertama beraya bersama Iyman
---First time selalunya lambat datang awal ke Masjid Parit Yusof 
(Saf pertama lagi., rekod pertama nih..hehehe)
---Kenyang makan macam2 ikut rombongan marhaban
 ---Main bunga api even sudah raya ke 5 (berasap-asap lagi rumah)


Sesi Bergambar, check it out !

Ustazah Iyman sungguh berIYMAN  =p

Berposing with my niece yang debab, Iyman Amalea ^ ^
jenuh nak suroh dia ketawa sambil tengok camera..hehehe

My Abah, Kapi + my younger sister, Aimi fitri + My sister, Nurul Fauzana + Iyman

Top: My big brother, Ahmad Amran 
Left: My Sister, Azyan Yusra + My niece, Aleeya Husna and Iyman
Right: Me + My niece, Aiisyah Najwa

My sister, Aida Mastura + My sister in law, Ainee Suriani + Me
(nak buat picture "blur-blur" tak berapa nak menjadi) haha

Setiap raya ada pro and cons masing-masing. So, just enjoy it... Semoga raya akan datang lebih bermakna dan riang ria !! (^_*)V

Gambar, credit to Kak ana with her DSLR


3 comments:

  1. hohohoho, selamat hari raya adikku. ahha

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya wa. eh nape muka sibling kau sePATTERN je sume erk. hahahaha. :)
    btw, anak buad kau COMEL GYLA!

    ReplyDelete
  3. iye, selamat hari raya..akakku n zima,
    Zima> my niece memang comel, like untie like niece..hahaha =P

    ReplyDelete