Sunday, September 11, 2011

tolong saya bang~

Today, aku meneruskan sesi pembelajaran aku untuk belajar motor. Al-maklumlah asik tertunda because my schedule yang teramat busy sebuk nak sambung belajar di Oxford University Politeknik Johor Bahru, then after 1 month, I got another better option at Institut Pendidikan Guru Kampus Tun Hussein Onn a.k.a IPTHO.

Can you all imagine 1 week after SPM finished, I started to take lesen Motor Kereta...until now I don't take any test with JPJ yet. Fuhh...a little frustrated here!!!   T____T

After selesai sesi pembelajaran aku, I stoped at BP MALL to unwind myself from assignment ( even though baru 9.56 a.m at that time) hanya beberapa "ketul" je kedai yang bukak. Suddenly, I run into sorang AKAK nih plus HER 3 SONS. Then :

akak: adik kerja sini ke?
me: taklah, jalan2,,boring kan?
akak: samalah, suami akak tak ikut, nih first time pergi dengan anak-anak nih.
me: oo.. jomlah jalan- jalan sekali ^ ^
akak: akak nak beli kasut sekolah anak dengan nak beli emas.
me: Jap ea, saya tanya dekat kaunter dekat mana kedai emas

Bermulalah our journey, berborak-borak bagai sambil melayan her sons yang sungguh hyperactive especially the little one, sangat bersemangat wajar berlari-lari anak nak turun escalator. (penot eden mengejar)
Finally dapatlah akak tuh beli GOLD EARRING at RM 270. 

Suddenly, her sons want to see "Hantu Bonceng" at cinema. I as a tourist guide pon menunjukkan arah then, akak tuh pon belikan aku tiket sekali. So, rezeki jangan ditolak, maut jangan dicari. Kan..kan..kan? =)

Tiket seat B-6 paling belakang.. best-best

Tickets for 4 persons, the little one no need a ticket.

Citer tuh memang best,, syiookk bha! sometimes, seram jugak citer nih even ada berunsurkan humour di situ such as time Juliana Evans jadi hantu and said Abang tolong saya bang, Sempurnakan saya!. Zizan pulak memang kita sedia maklum lawak dia yang memang lawak like BABY..BABY..BABY..BABY..BABY..BABY.. at first awek dia, Jue Aziz  buat tak layan then suddenly kata EA, BABI !!! ahhaha.. giler enjoy ^ ^

The movie finished at 2pm, along our way back her sons said " bestlah mak, lain kali kita pergi tengok lagi... tengok "raya tak jadi" pulak, ajak akak nih sekali." 

P/S: Moral of the story, layanlah semua orang dengan baik, even kita tak kenal dia siapa. if korang nasib baik anda akan di layan macam saya. Dapat free ticket and popcorn. ehhehe 







2 comments:

  1. chewahhhh, akak tuh tak de ke adik beradik lelaki. hahaha

    ReplyDelete
  2. alamak terlupa suda mao tanya,,hehehe

    ReplyDelete