Thursday, September 22, 2011

Bangangnya perkara itu!

Takde kelas memang BEST kan?
HAHAHAHAHAH
(TERcapslock pulak)

This week boleh dikatakan, all English Lectures have MBI. Apa tuh MBI? No need to ask, because aku pon tatau. But the most important is MBI nih BUKAN Majlis Bandaraya Ipoh okayyy!!! It just like Lecture have something else to do beside to enter our class.. muahahah XD

So, i take this opportunity to go to square 1 not square root, SpongeBobQuarepants and so on with NURWIRDATHINAGIHA BINTI HAMDAN! (baca dengan sekali nafas saja) Amek ko, nama nihlah yang paling susah untuk disebut. =P. 

At first, tujuan utama ialah to buy my CERMIN MATA because mine already broken and the lens punya power pon macam dah lain. Sebab itulah, aku nih malas nak pakai cermin mata. Tak pernah kan picture kat blog nih ada picture aku pakai cermin mata. =,='

At last. after penat 3-4 hours berjalan kaki agak melecet, cermin mata tak beli rambang mata tengok benda lain, aishhhh...!!! Suddenly we had bought "a girl thing" and one baju pelik to buy. Tadaaaa!!!

Biasa je? Wait and see. SPOT THE DIFFERENCES to the second picture.

Jeng..jeng..jeng.. 
Its hard to guess right? wakakkaa 

For Closer look, at the left it has one tiny zip
At first, ingatkan pocket Doremon ke, rupanya smiley
Senyum tak perlu kata apa-apa
=).

1little story about things that  happened yesterday.
Ada Fire Drill, then me & my rumet berkompelot untuk 
tidak turun because the last fire drill, kitorang turun tak check attendance pon.
Suddenly, my classmate called to hurry up turun at parking lot.
Dengan muka SEGAR BUGAR baru bangun tidur, capai duit, GULA-GULA, turun & one lecture stopped us, asked our name, class, & the reason for came late sampai 1/2 an hour. 

My rumet : kami suda sampai tadi, lepas tuh pegi toilet
Lecture: Lama no sampai setengah jam
we: heheheheh =P

Bab kelentong mengelentong nih serahkan je kat rumet ku ini.
Seriously, aku nih nak SUSAH sikit nak MENIPU, lagi-lagi dekat orang yang lebih tua
Bukannya apa, if I try to lie, after that I will feel SANGAT BERSALAH 
to the person that i had lied.

Then, tengoklah cara-cara nak padamkan api oleh pasukan bomba yang sangat berwibawa selalu sangat nak datang sini buat fire drill. 
After that:
rumet: Wa, nanti temankan aku beli makanan ea?
me: bawak duit lebih? tak bawak duit pulak
rumet: ko kan PUASA!
me: aah la ( dalam mulut ada gula-gula nih)..Teahhh!!!
nape ko tak ingatkan aku??? T____T

Tragic kan kisah aku konon nak puasa tapi siap 2 gula-gula aku telan, baru nak ingat. Apa celupp!!
last-last teros buka puasa yang tak berapa nak puasa..uuhuhu

Keranamu gula-gula gila ...

P/S: Before do something, kena betulkan niat. Do not get influence by other things or people.
Nak puasa ajaklah orang lain untuk berpuasa bersama, because orang tuh boleh ingatkan kita yang kita ni sedang berpuasa.
After you all read this mesti korang akan berkata :
Bangangnya perkara itu! 
Peace yaaww (^_*)V

4 comments:

  1. alang-alang teruslah makan KFC kan? apa cellup gula-gula jep? hehehe =P

    ReplyDelete
  2. aku lah rumet paling begune kan are-wa???!!
    OF COURSE!! aku tlong jawabkan untuk ko ekk... ahahhahaha!

    ReplyDelete
  3. Bagus rumetku sudah faham, tak payah aku nak susun ayat lagi nak bgtau,,wakakkaka =P

    ReplyDelete